Waarom zou je mij kiezen?!

Ik ben Daisy Jansen en ik ben in 2020 begonnen met mijn Virtual Assistant bedrijf. Ik ben mijn identiteit nog aan het vinden in het bedrijfsleven en vind het erg spannend om te beginnen. Waarom moeten klanten mij kiezen in plaats van mijn concurrent, welke diensten moet ik aanbieden, hoe krijg ik klanten zover om contact op te nemen, hoe bouw ik een goede website? Allerlei vragen die nog leven en waar ik maar niet aan toe kom om uit te werken!

Ik ben sinds 2017 aan het werk als Managementassistente op een kantoor. Een standaard 9-17 baan waar bijna elke dag hetzelfde is. In de jaren heb ik mezelf meer ontwikkelt en een naam opgebouwd waar vele collega’s naar vragen. Ik ben best gewild al zeg ik het zelf..

Toch ben ik (te) bescheiden over mijn kunnen. Ik vind het lastig om op te scheppen, of nee.. mezelf te verkopen is de juiste benaming! Dat vind ik dus lastig..

Ik weet dat vele anderen het werk als VA al langer doen en naar alle waarschijnlijkheid veel beter kunnen. Waarom zouden klanten mij dan kiezen?! Ik zou zelf op dit moment ook nog niet voor mezelf kiezen… Terwijl ik ook wel weet dat ik heel hard werk, veel passie heb in het ontdekken van nieuwe dingen en nog lang niet uitgeleerd ben! Ik ben enthousiast, vriendelijk, eerlijk, integer, slim, kan snel schakelen, kan nieuwe systemen en techniek snel eigen maken etc. Eigenlijk alles wat je zo uit een vacaturetekst kan halen kan/heb ik.

Wauw, nu ben ik toch aan het opscheppen.. Of toch niet.. Vele anderen doen hetzelfde om klanten over te halen, waarbij ik me bij sommigen afvraag of het wel waar is. Ik weet bij mezelf natuurlijk dat het echt waar is.. Ik hoor je denken, wie zegt dat jij ook niet liegt over je kunnen? Tsja, dat kun je niet weten, daarop moet je me maar vertrouwen. Ja betrouwbaar, nog zo één.

Wat zeggen/vinden jullie, moet ik toch maar gaan ‘opscheppen’ of toch maar mijn bescheiden zelf blijven en wellicht nooit klanten krijgen? Want die angst heb ik, dat ik nooit klanten ga krijgen..

Wat een negatieve eerste post is dit geworden, maar dit moest er kennelijk uit. Misschien binnenkort meer..

Groet,

Daisy

Geef een reactie