Hallo daar ideale lezer!

Dus ik kreeg de opdracht om te schrijven voor mijn ‘ideale lezer’. Dat is even lastig.. Zeker omdat ik nog niet precies weet voor wie ik schrijf of wil werken. Want dat is een andere opgave, bedenk je ideale klant.

Bear with me, we gaan het proberen.

Ik wil werken voor….

  • Een startende ondernemer of een ondernemer van een klein bedrijf
  • Online of fysiek ben ik nog niet over uit..
  • Een ondernemer die online marketing wil gaan inzetten maar nog geen ervaring heeft. We gaan samen uitzoeken hoe we het bedrijf het beste kunnen marketen.
  • Een ondernemer die nog geen ervaring heeft in marketing of wellicht juist wel en mij nieuwe dingen kan leren.
  • Vrouwen (?) met een klein bedrijf aan huis die ik kan helpen om verder te komen met kleine tips/hulp.
  • ZZP-ers in de bouw die hulp nodig hebben met de marketing, facturering of organisatie van hun bedrijf.
  • Mezelf…

Het blijft een moeilijke weg, want wie wil ik het LIEFST? Ik ben nog onervaren en heb nog nooit iets in marketing o.i.d. gedaan. Toch trekt dit me het meest en wil ik dit blijven ontdekken.

Ik ben echt gemaakt om te organiseren, plannen, sorteren etc. Dat kunnen familie en vrienden beamen, dat doe ik van nature (gevraagd of niet..). Wekelijkse boodschappen? Oke wat moeten we hebben (lijstje), welke winkels moeten we bij langs (route), vooruit denken (voorraad) etc. Standaard routine, elke week weer. Aanbiedingen en opmerkingen onthoud ik voor familie, vrienden en alles daar tussen in. Cadeaus geven is ook mijn ding, of in ieder geval het laten merken dat ik aan mensen denk. Ik wil laten weten dat ik heb onthouden dat ze het 1,5 jaar geleden hebben gehad over een kookwekker en ik weet dat ze die nog steeds niet had gekocht.

Zo ben ik, ik onthoud dat soort ‘onnodige’ dingen. Ik krijg wel eens op m’n kop van mijn vriend dat ik minder cadeaus moet kopen. Maar mensen worden er zo gelukkig van! Daar kan ik toch niet mee stoppen?

Maar goed, terugkomend op mijn ‘ideale lezer’ of ‘ideale klant’… Ik zou zo graag iedereen willen helpen die het zelf (nog) niet kan, maar dan moeten die klanten het wel aandurven om met mij, onervaren en bescheiden, samen te werken en dit dus samen op te pakken. Hoe pak je dat dan aan hé? We gaan het zien…

Groet,

Daisy

Geef een reactie